У новій програмі «in kyiv» експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов розповів, чому у киян не має суспільного запиту на якісний громадський міський транспорт.

«Якщо запитати у людей, хто винен в нинішній ситуації з трафіком у Києві, більшість людей скажуть, що винні чиновники, але чиновники – це політики, тобто вони приходять і змінюються з політичними командами. У нас дуже мало чиновників, які не залежні від політики, а, можливо, навіть таких і немає. Політики переобираються людьми і їм не важлива велосипедна інфраструктура, пішохідна інфраструктура, розв'язки в різних рівнях – їм це байдуже. Для політиків важлива влада і як переобиратися – це їхня основна мета», - підкреслив він.

Беспалов вважає, що політики мають робити те, що людям подобається, очевидно, людям подобається те, що є зараз – і це дійсно викликає обурення. Люди хочуть, щоб був гарний громадський транспорт, але для інших, самі ж на нього зі своїх автомобілів пересаджуватися мало хто хоче, впевнений він, тому ми ще не награлися в автомобілі і всім треба усвідомити, які у нас з цим будуть проблеми.

«До речі, не треба нас в цьому звинувачувати, тому що навіть розумні європейці теж не одразу усвідомили, які проблеми виникнуть з авто у мегаполісах. Вони спочатку отримали величезні проблеми і наслідки цього, а потім почали робити ті речі, які запобігають цьому. Ось і ми зараз ідемо до ситуації, коли ми всі будемо бачити негативні наслідки від кількості авто на вулицях міста. А вже після колапсу з автівками люди створять запит на якісний громадський транспорт і тоді, можливо, ми побачимо зміни», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Леп’явко, що всі райони мають бути покриті трамваями, велодоріжками, якісними дорогами.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Рак розповідав, що коли замість велодоріжки без усіляких погоджень роблять парковку, це його просто обурює.