Як сталося, що перехід з планової економіки на ринкову закінчився колапсом? Про це у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла» розповів доктор економічних наук, академік Академії економічних наук, екс-віце-прем’єр міністр – міністр економіки України, народний депутат 6-го скликання Володимир Лановий.

«Якби я знав, що так нахабно будуть діяти ті, хто при владі, а Кравчук буде задовольняти їхні потреби – я би боровся, не поступаючись. А так я інтелігентно, я хочу допомогти країні. Ви вважаєте, що я заважаю – то давайте розберемося! На виборах розберемося, який шлях. Тому я й брав участь у виборах, хотів довести людям, що є інші шляхи, є інше світло. Тепер ми розуміємо, що вибори у нас нечесні. Що у нас де влада, там і збирають», - розмірковує він.

Лановий робить висновок, що чинна влада не дала йому можливості перемогти на президентських виборах у 1994 році.

«Будь-яка влада, демократична вона чи не демократична – вона все одно підтасовує результати, трошки чи більше. Ви ж розумієте: Кравчук забирає голоси на заході, а Кучма на сході. Я не хотів би скаржитись, казати, що люди не повірили, а чиновники по-своєму вчинили. Це все справи минулого», - робить висновок він.

Знай.ua повідомляв, що політолог Вадим Трюхан пояснив, чому Україні потрібно позбавлятися від газової залежності.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, чи зможе Порошенко стати президентом після закону про деолігархізацію.