У новому випуску програми «Прогноз» політолог Руслан Бізяєв відповів на питання, чому експерти, які пропонують плани і доктрини на різних платформах, не хочуть йти в політику як група еліт, які мають одну мету?

«Для того, щоб йти в політику, потрібно, щоб за спиною була група хоча б з 200 осіб. У нас як правило інститути складаються з 20-30 осіб, при чому це різні люди з різними поглядами на те, йти чи не йти в політику. Навіть в рамках одного інституту, хтось хоче йти в політику, а хтось не хоче», - розповів він.

Бізяєв вважає, що люди, які спостерігають за цим з боку, ставлять собі питання, чи потрібно їм це і хтось хоче зайти в політику, використавши цей трамплін, а хтось зовсім не хоче, і тут питання полягає навіть не в експертному суспільстві.

«Експертне суспільство повинно ставити тренди, воно повинно давати напрямок, а політики повинні його реалізовувати. У нас проблема не в експертному суспільстві, а наша проблема полягає в тому, що політиків нової епохи – немає – на манежі все ті ж», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Корновенко, що Україна повинна йти власним шляхом, тобто дотримуватися збалансованої політики.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Бізяєв розповідав, що із себе представляє Тимошенко в українському політикумі.