Легалізація зброї – за чи проти? Своєю думкою щодо цього поділився економічний експерт, приватний підприємець Святослав Дубина у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

Сам Дубина не має нічого проти легалізації зброї, він це підтримує. «Звичайно, треба бути свідомим і мають бути певні процедури», - зазначає експерт.

Водночас він попереджає, що заборона на володіння зброєю так чи інакше не абсолютна і це просто створить незаконний обіг з його негативними наслідками. Окрім цього, каже підприємець, не варто забувати про корупцію.

За словами Дубини, однієї наявності зброї так чи інакше мало: громадянин не зможе захиститися від вбивці, він лише пізніше може згадати про свою зброю і втрачену можливість нею скористатися. «Як правило, використовують зброю люди, які щодня до цього готуються, усвідомлюють, як вона діє», - пояснює гість програми. З іншого боку, каже він, наявність зброї морально заспокоює: у людини завжди є можливість себе захистити.

Загалом експерт підсумовує, що людям, які не порушують закон, держава має надавати такі сервіси як право на володіння зброєю. «Якщо держава не може надати самостійно – вона має надати можливість захищати себе», - констатує Дубина.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів про спробу парламенту легалізувати зброю в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Поляков прокоментував ідею легалізації медичного канабісу.