Уряд ще на місяць продовжив тариф на електроенергію 1,68 грн. Так заявила журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua, яка розповіла, як влада готуватися підвищити тарифи на електроенергію для споживачів.

«Кабінет Міністрів на засіданні 28 липня затвердив постанову, якою продовжив до 31 серпня спецобов’язки відпускати населенню електроенергію за тарифом 1,68 грн/кВт-год. Про це відомо з засідання уряду 28 липня», - повідомила Завальнюк.

За її словами, в пояснювальній записці до проекту постанови зазначено, що зараз завершується підготовка пропозицій щодо вдосконалення механізму ПСО, в зв'язку з чим для захисту населення необхідно продовжити ще на місяць спецобов’язки з фіксованим тарифом. Так, спеціальні обов'язки покладені на державні енергогенеруючі підприємства – «Енергоатом» і «Укргідроенерго», додала журналістка.

Вона зазначила, що під час відкриття засідання прем'єр-міністр додав, що паралельно йде підготовка до опалювального сезону, а глава Нацкомісії з енергетики розповів, що немає іншого виходу, крім як вирівнювати поступово тариф на електроенергію для споживачів і промисловості - незабаром має бути прийнято рішення про механізм.

«Тим часом українці вже замислюються, як пережити цю зиму, і знову подають документи на субсидію. Але «не так сталося як гадалося». Грошей на пільги населенню в бюджеті немає, на субсидії не заробити, тому будуть знову скорочувати кількість одержувачів субсидії», - заявила Завальнюк.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк заявила, що деяких пенсіонерів можуть позбавити державних виплат.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, чекати українцям підвищення тарифів на електроенергію.