У новій програмі «Головне» інфекціоніст Світлана Федорова розповіла, що найголовніша проблема коронавірусу в тому, що він весь час мутує і з'являються нові штами.

«Зараз можна говорити вже не тільки про «Дельта» штами коронавірусу, а в Чехії виявлений новий штам коронавірусу «Лямбда», тому очікувати нову сильну хвилю ми можемо вже з кінця серпня початку вересня. Навряд чи це буде чистий «Дельта» штам, а швидше за все це буде мутований далі вірус і, на жаль, який набуває все більш патогенні властивості», - підкреслила вона.

Федорова розповіла, що зараз в Україні йде спад захворюваності, хоча буквально в останні дні почали надходити хворі і зараз потихеньку ми бачимо дуже плавний і повільний ріст захворюваності. Ми змушені знаходитися зараз в готовності, підтвердила вона, до прийому нових більш агресивних штамів.

«На мій погляд як лікаря інфекціоніста, в найближчі терміни в, першу чергу, потрібно фінансувати інфекційну службу, треба не допустити її розпаду і знищення. Тому що у нас, на жаль, такі підходи, що пожежнику треба платити за пожежу, а поки немає пожежі, давайте їх розпустимо. І ось зараз, коли йде період підготовки і ми чекаємо нову хвилю, звичайно ж, на перший план виходить проблема фінансування інфекційних стаціонарів і інфекційної служби в цілому», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Арістова, що від 23 до 53 відсотків перехворіли людей потім місяцями скаржаться на непрацездатність.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Маслова розповідала, про вакцинацію: "Тут проблема значно глибша, ніж тільки пандемія".