З чим українські партії прийдуть до політичної кризи, яка може вибухнути цієї осені? Свої міркування у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політичний аналітик Руслан Бізяєв.

«Опубліковані рейтинги наших партій – це чиста фантастика. Деякі рейтинги, м'яко кажучи, не відповідають дійсності. Наприклад, більш-менш злітає «Слуга народу», але реально ця партія не має тих 23 відсотків, які дають опитування. Її справжня стеля – 17-18 відсотків. Такі дані закритої соціології, яку періодично роблять не для публікації, а для себе. У «Європейської солідарності» 14-15 відсотків – не вище і не нижче. Це ядерний електорат Порошенка, а більше йому розраховувати нема на кого. Рейтинг Юлії Тимошенко зараз трохи виріс, вона трохи забрала у конкурентів, але, в принципі, рейтинг у неї теж стабільний», - вважає експерт.

На його думку, ОПЗЖ в цій гонці відстає, але зовсім небагато – партія може розраховувати на підтримку від 12 до 14 відсотків виборців.

«До двадцяти відсотків вони вже не дійдуть. Але подивимося, як ОПЗЖ взагалі зможе дожити до осені в цій конфігурації», - говорить Руслан Бізяєв.

Як повідомляє Знай.ua, раніше військовий експерт Юрій Кочевенко допустив можливість дострокових президентських перевиборів восени 2021 року.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Також Знай.ua повідомив, що, за словами політтехнолога Олександра Кочеткова, влада щотижня вимагає надати їй закриті рейтинги.