Партнерство – це також і захист, а не лише підтримка. Так сказав політолог Вадим Карасьов у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24», коментуючи відносини України із західними партнерами.

Карасьов стверджує, що прийшов час визначити формат відносин України із Заходом: це буде серйозне партнерство чи ні, ми йдемо на поступки щодо внутрішньої політики та економіки і отримуємо гарантію виконання зобов’язань, безпеку і фінансування чи ні. «Ми наближаємося до моменту істини у відносинах із Заходом. Ми повинні ясність отримати», - констатує експерт.

На його думку, Україна має нарешті отримати гарантії від західних партнерів і зрозуміти, на що вона може розраховувати. Політолог підкреслює, що Будапештський меморандум – це надто розмито і зараз держава потребує чогось чіткішого. «Ми повинні чітко розуміти, що в разі форс-мажору, наприклад, на сході України, на кордонах, ми можемо отримати серйозні гарантії», - стверджує Карасьов.

Принагідно він зазначає, що державам Центрально-Східної Європи, коли вони вступали в НАТО та ЄС, надали фінансування та списали борги. У ситуації ж України, каже експерт, передусім йдеться про захист, а не лише про підтримку. Якби він був, каже Карасьов, то й Росія би поводила себе інакше.

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, чого західні партнери очікують від України.

Популярні новини зараз

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Карасьов розкритикував форму влади в Україні.