У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» військовий експерт Юрій Кочевенко розповів про вивчення досвіду Азербайджану зі звільнення окупованих територій.

«Ми з великою цікавістю і увагою вивчаємо азербайджанський досвід зі звільнення територій. За останні пів року співпраці з азербайджанськими колегами у нас розгорнулася дуже потужна взаємна зацікавленість. Нагадаю, що Азербайджан беззастережно підтримує територіальну цілісність України й публічно на всіх міжнародних майданчиках підкреслює і заявляє це. Своєю чергою Україна завжди послідовно підтримувала і підтримує територіальну цілісність Азербайджану», - підкреслив він.

Кочевенко розповів, що безпосередній двосторонній досвід між Україною та Азербайджаном є дуже цінним, тому що Азербайджан провів війну за усіма сучасними правилами. Вони змогли використати весь свій науково-технічний потенціал, вважає він, та неймовірну вишколеність власної армії. Та головним елементом їхньої перемоги, упевнений він, стала суспільна єдність, бо абсолютно всі підтримали звільнення своїх територій.

«Азербайджан тридцять років вибудовував стратегічний наратив та інформаційну політику. Тому що молоді хлопці, які безпосередньо брали участь у бойових діях, народилися після того, як території Карабаху були окуповані, і вони в очі не бачили їх. Але вони знали, що це їхня земля і що вони мають туди повернутися. Тому всі ці складові ми маємо ретельно вивчити. А той вий російської пропаганди про «не допустити в Україні азербайджанського сценарію» підкреслює те, що Росія цього боїться», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua зі слів Кочевенко, що міжнародні інституції не здатні взагалі бути ні посередниками, ні, тим більше, якимись гарантами.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Кочевенко повідомляв, якщо у нас не буде цієї армії, то у нас не буде нічого.