Восени Кабінет Міністрів України планує в черговий раз підвищити тарифи на електроенергію для населення. Нові тарифи на електроенергію вдарять і по цінниках на тепло.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат від ОПЗЖ Вадим Рабінович.

"Зелена влада довела ситуацію на українському ринку електроенергії до кризи і розвалу! В Україні не вистачає запасів вугілля для ТЕС, атомну енергетику продовжують розвалювати, а споживання електроенергії зростає. "Слуги" довели до того, що Україна опинилася перед загрозою дефіциту електроенергії і за крок ‒ від віялових відключень. Замість ефективних рішень в енергетичній галузі, "зелені" намагаються звалити все на плечі народу, піднявши в черговий раз тарифи", ‒ зазначив політик.

За його словами, зараз в антинародному Кабміні бачать два варіанти витягнути з людей останнє:

1) диференціювати тарифи залежно від споживання. При споживанні до 100 кВт на місяць тариф буде 1-1,2 грн за кВт. До 300 кВт ‒ 2,4 грн за кВт. До 500 кВт і більше - 3,5 грн за кВт. Тобто, середня сім'я, яка споживає 300 кВт на місяць, платитиме 720 гривень замість нинішніх 504 гривень.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

2) Зробити тариф для населення "ринковим". НКРЕ прогнозує, що такий тариф буде в межах 2,5-4 гривень за кВт залежно від регіону. Якщо в Київській, Дніпропетровській областях тариф коливатиметься від 2,5 до 3 гривень, то в Івано-Франківській або Луганській буде вище ‒ 3,7-4 грн за кВт.

"Зараз Кабмін злякався обурення людей і планує затвердити проект про перенесення скасування ПСО по цінниках на електрику для населення ще на місяць. Але це не скасовує того, що вони хочуть накрутити тарифи вже з осені!

Секретар РНБО Данилов, після минулого засідання, запевнив, що тарифи підвищуватися не будуть для вразливих груп населення. Але у нас немає ні найменшої довіри до подібних заяв! Ми вже звикли, що "зелена" влада говорить одне, а робить-зовсім інше!"- упевнений нардеп.

Він також вважає, що нові тарифи на електроенергію вдарять і по цінниках на тепло, які і так будуть рости, як мінімум, на 30% через подорожчання газу.

"Опозиційна платформа ‒ За життя" - проти подібної антилюдської політики! В Україні є власне вугілля і газ, є атомна енергетика, є гідроелектростанції. Ми здатні генерувати необхідну кількість дешевої електроенергії для населення. Для цього, треба прибрати спекулянтів і корупцію з ринку і не прогинатися під Західні вимоги, що знищують нашу енергетичну систему", ‒ констатував Вадим Рабінович.