Яку стратегію обрати Україні, якщо формула Штайнмаєра, Мінські угоди та ОБСЄ проваляться? На цю тему міркує військовий експерт Юрій Кочевенко у програмі «Головне» на каналі «MY.UA».

За словами Кочевенка, Росія зі своїми амбіціями сама не зупиниться, її потрібно зупиняти. «І жодні домовленості та підписані документи або якісь гарантії нічого не дають. Тільки якщо в РФ будуть знати, що за порушення вони отримають по зубах, ось тоді, щось буде», - стверджує він.

Інша проблема, зазначає експерт, полягає у переговорах. Він підкреслює, що Росія почала цю війну, сторін конфлікту дві, а відтак потрібні перемовини. «А якщо немає можливості для такого діалогу, то ми маємо зробити в ньому паузу», - каже Кочевенко. На його думку, пауза – це час для укріплення своєї обороноздатності, розробки стратегії, пошуків союзників і забезпечення безпеки держави взагалі і зокрема територій біля бойових дій.

Як зазначає гість програми, світ влаштований так, що рахуватися тут будуть лише із сильними. Тому, каже він, Україна повинна показати свою силу та стійкість і не пробачати порушення домовленостей. Ключ до діалогу Кочевенко вбачає в тому, аби своєю відповіддю на обстріли відбити у супротивника будь-яке бажання знову їх повторювати.

Отже, експерт переконаний, що Україна ще отримає свій історичний шанс і використає його. Також він радить використовувати стратегію, у якій на першому місці – почуття національної гідності. «Тоді, як би складно нам не було, принаймні не буде соромно», - констатує Кочевенко.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочевенко заявив, що Азербайджан беззастережно підтримує територіальну цілісність України.

Також Знай.ua писав про те, що Кочевенко розповів, чи буде влада примусово імплементувати формулу Штайнмаєра.