У своєму блозі «Контрольний удар» політолог Максим Ялі розповів про серію останніх звільнень і призначень в силовому блоці, які, на його думку, давно напрошувалися, проте з різних причин гальмувалися.

«Останній місяць ми спостерігаємо серію добровільно-примусових відставок. Спершу подав у відставку, здавалося б, вічний міністр МВС постмайданного періоду Аваков, який ще при Порошенку став не першим, але й не другим гравцем в українській політиці», - зазначив Ялі.

Політолог розповів, що за цим рушили звільнення і призначення нового глави зовнішньої розвідки, нового глави Генштабу ЗСУ, а також звільнення відразу кількох заступників міністра оборони Тарана, який хоч і вийшов переможцем із сутички з Хомчаком, але був ослаблений таким чином.

«Схоже, що на зміну «паркетним» генералам в керівництві ЗСУ приходить нове покоління, яке має успішний досвід ведення бойових дій і рішення складних бойових завдань», - заявив Ялі.

Він розповів про заяву відомого ветерана російсько-української війни, який пише під псевдонімом Арті Грін, який зазначив, що генерали Залужний, Шаптала, Павлюк і Мойсюк істотно молодше своїх попередників і зробили кар'єру не як улюбленці начальства, а як реальні лідери військових колективів, здатні виконувати складні завдання в бойових умовах. За його словами, ці призначення - не просто зміна поколінь, а й зміна підходу до призначення на вищі командні посади ВСУ.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

«Будемо сподіватися, що автор цих слів виявиться прав. Ці зміни в підходах до призначень в керівництві армії давно напрошувалися, але гальмувалися з різних причин як ззовні, так і зсередини», - каже Ялі.

Як повідомляє Знай.ua, раніше депутат Верховної Ради Василь Мокан висловив свою думку про те, наскільки ефективною буде Кримська платформа.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політолога Максима Ялі, Україна поки не запропонувала ніяких конкретних кроків по деокупацію Криму.