Селищний голова смт Немішаєво у 2015-2020 роках та перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад Сергій Замідра в ефірі програми “Конституційна кухня” з Геннадієм Друзенком розповів, яким чином йому вдалося вибудувати комунікацію з громадою.

“Якщо тобі щось не вдалося — значить це ти щось недокомунікував… Знову ж таки, коли ми починали працювати — бюджет у нас був мінімальний. І, відповідно, вони ще відтягувались на інші напрямки. Тому ми комунікацію робили через це мережування і ці варіанти з громадськими радами. Запуск місцевого видання альманаху, який раз у два місяці виходив, з донесенням інформації. Але цього обмаль”, - сказав Сергій Замідра.

Він зазначив, що наразі ситуація з комунікацією в селищній громаді покращилась і інформація доноситься.

“Як комунікувати з громадою? Перше, в громаді має бути якась система, яка дає можливість швидкого отримання інформації на проблему. Що це може бути, зараз є певні чат-боти, тобі треба дізнатись телефон РЕС або електрика, ти ввів і не дзвониш комусь там, депутатам, голові… З іншого боку — має бути джерело, яке доносить інформацію. Пропало освітлення. Зрозуміло, що це аварія, уже в громаді хтось скомунікував. І в цю ж саму мережу закинув. Так само, якщо якісь аварійні ситуації”, - додав Замідра.

За його словами, зараз вони працюють над встановленням метеостанцій з автоінформуванням, які могли б попереджати про катаклізми.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, директор сільської школи на Полтавщині станцював на випускному: відео зібрало майже мільйон переглядів.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що в Україні хочуть знести "хрущовки": у Зеленського розкрили плани.