На думку політолога Максима Ялі, серія звільнень і призначень, яка нещодавно відбулася у силовому блоці - це правильне рішення. Про це він розповів у своєму блозі «Контрольний удар».

За словами ведучого, всі звільнені і призначені у силовому блоці мають спільні риси. До перших він передусім відносить таких людей, як Аваков: достатньо самостійних, аби бути гравцями, але недостатньо лояльних, аби їм це дозволити.

Окрім цього, каже Ялі, до цієї групи можна віднести таких осіб: «В більшості своїй «токсичні» фігури, які мали високий антирейтинг в суспільстві або були замішані в корупційних скандалах і провалах спецоперацій». Він зазначає, що натомість новопризначені генерали ЗСУ, міністри і керівник зовнішньої розвідки не були учасниками скандалів, вони професіонали і їм довіряє президент.

Принагідно політолог нагадує про провальне викрадення судді Чауса в Молдові, через що ексглаву зовнішньої розвідки почали вважати «цапом відбувайлом». З іншого боку, каже експерт, Литвиненко – професіонал і має гарну репутацію, але новина була доволі резонансною і послужила негативним піаром.

Інші звільнені, пояснює Ялі, - це просто люди, які не змогли виконати завдання: не змогли збільшити надходження до бюджету від боротьби з контрабандою. «За два роки так і не сталося перенаправлення потоків з кишень «умілих ділків» і корумпованих чиновників на кордоні до держбюджету», - констатує ведучий.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів про головний концепт, який сформував ідеологію ліберальних демократів.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі назвав причини пізньої дати візиту Зеленського у Вашингтон.