Чи може український народ виховати для країни нову еліту? І якщо так, то що для цього потрібно? Проблему у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політик Андрій Пелюховський.

«Я за пенсійну реформу – але з тим, щоб на пенсію виходили в 45 років. Це не жарт. Я вважаю, що в політиці потрібно просувати молодих, вчити їх науці управління. Тільки молодь знає, як створити умови майбутнього, тільки вона йде в ногу з часом. А зараз людина одразу, щойно отримала керівне крісло – так її п'ята точка і залишається в ньому років тридцять. І її обличчя ми постійно бачимо на телеекранах, хіба що в ширину воно поступово так збільшується, що навіть перестає поміщатися на екрані. Еліту не можна виховувати окремо, тому що її сутність залежить від сутності суспільства», - вважає політик.

На його думку, політика - це не дитячий садок, щоб в ній когось виховувати.

«Повинні діяти навіть не жорсткі, а жорстокі правила. Хочеш бути чиновником – йди, хочеш бути міністром – йди, але якщо що – відповідати буде вся твоя родина. Тоді чиновник гарненько подумає, чи варто йому красти. Потрібна жорстка диктатура – не узурпація, а законна диктатура. Зараз чиновник думає: я трохи вкраду, якщо що, отримаю умовний термін, а вкрадене дістанеться дітям. Зовсім інша справа – якщо і дітям доведеться за нього відповідати», - упевнений Андрій Пелюховський.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він закликав до повторної націоналізації державних підприємств, які були приватизовані.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Пелюховський наполягав на відповідальності парламентаріїв за прийняття законів, які завдали збитків державі.