Наскільки діджиталізація допомагає місцевому самоврядуванню? Про це у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповідає глава селища міського типу Немішаєве Сергій Замідра.

«Громада, як завжди, бореться за гроші. Хіба жителі села, які вимагають гроші, усвідомлюють, що їх обсяг обмежений? Тому ми провели опитування і з'ясували, хто що вимагає, які запити подані: на моїй вулиці потрібно зробити те-то і те-то, я вважаю, що це коштує стільки-то. Зробіть, будь ласка. І в одному файлі видно, хто і коли який запит подав. Ми все це зводимо воєдино і віддаємо депутатам, щоб вони проаналізували, що ми можемо здійснити, а що ні. А далі вже повідомляємо про це громадам: наприклад, ось це ми не можемо зробити в нинішньому році, а в наступному, можливо, зробимо. Це набагато спрощує комунікацію і не вимагає грошей. Це те, що сьогодні можна безплатно зробити постійним механізмом», - каже гість програми.

Також, за його словами, варто звернути увагу на проблему громадських бюджетів.

«Діджиталізація дала можливість в багатьох містах простим голосуванням розв'язувати питання бюджетів. Тепер вже не потрібно змушувати жителів вставати, кудись йти, з кимось говорити та голосувати. А у великих містах цей метод дозволяє активізувати невеликі групи», - зазначає Сергій Замідра.

Як повідомляє Знай.ua, раніше громадський діяч Андрій Прокопенко підкреслив важливість збалансованої регіональної політики.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що президент Володимир Зеленський відзначив успіхи децентралізації в Україні.