Економіст Віктор Скаршевський у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, яка роль президента України Володимира Зеленського та Ради національної безпеки і оборони у формуванні тарифів.

«Якщо одним словом відповідати, яка роль – жодної. Максимум, що можна зробити після засідання Ради нацбезпеки і оборони України, яку очолює президент Володимир Зеленський, це дати рекомендації, можливо, якісь доручення. Але приймати рішення, що стосуються тарифів для населення на електроенергію, в будь-якому випадку буде Кабінет міністрів, який вже кілька разів переніс», - каже експерт.

Також він пояснив, чому Кабмін переносить підвищення тарифів на електроенергію.

«Час Х має настати, і це буде негативно сприйматися, звісно. І людьми, і політичними різними організаціями... І тому вони хочуть відтягнути це до максимального терміну, але все одно це доведеться робити. Чи то з першого вересня, то чи з першого жовтня... Нагадаю, що тарифи на електроенергію для населення повинні були підвищитися ще з першого липня. А уряд переніс спочатку на перше серпня, зараз на перше вересня», - сказав Скаршевський.

Як повідомляв Знай.uа, Скаршевський заявив, що через «Турецький потік» Україна втратила близько 500 млн доларів.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Також Знай.uа писав, що Скаршевський розповів, як за сто років змінився український експорт.