Кандидат політичних наук Ігор Петренко в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, як себе повинна позиціонувати Україна у відносинах із Заходом.

"Зараз нестандартний підхід Зеленського — він працює. Тому що вони не готові до цього. Вони не готові, що ми будемо щось вимагати, що ми будемо займати жорстку позицію, і так далі. Але потрібно завжди пам'ятати, що ми зараз показали-заявили, трошки порушили рівновагу, яка була, але ми повинні запропонувати щось конкретне в інтересі. Ось, їх інтерес, наш інтерес. Показувати чітко: ось, тут сходиться, ви повинні зробити так, ми в свою чергу робимо так. І тоді ми якось рухаємося", - сказав Ігор Петренко.

Він зазначив, що завдання України — інтегруватися в усі світові процеси, які стосуються економіки, логістики та фінансів.

"Якщо ми будемо частиною важливою, коли без нас буде щось погано працювати, і йтимуть збитки всім іншим — тоді нас будуть захищати, нам будуть допомагати, і тоді Володимир Володимирович двічі подумає: потрібно сунутися, чи ні. Оскільки реакція може бути жорсткою. Чим більше Захід буде втрачати від того, що буде відбуватися з Україною, тим більше ми будемо отримувати якихось гарантій і захисту", - додав Петренко.

Як повідомляв Знай.ua, Кущ заявив, що план Маршалла був розрахований практично на всі європейські країни.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кочевенко зазначив, що Росія завжди готується до якоїсь капості.