У нас перехідне суспільство від євразійської, авторитарної імперії до майбутньої демократичної країни. Про це у програмі Сергія Дойка «Особистість» розповів правозахисник, дисидент, виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України, співпрезидент Асоціації єврейських громадських організацій та общин України Йосип Зісельс.

«Нам всього 30 років, це дитячий вік для держави. Подивіться історію Сполучених Штатів. Їм було 30 років на початку ХІХ сторіччя. І що вони тоді собою являли? Корупція величезна, бійки між собою, ніякого авторитету у влади, окрім, можливо, президента, і то не всякого. Поки вони вибудували свої державні інституції, які дають і авторитет державі, і стабільність, і захищають її від різких коливань», - каже він.

«Багато хто був незадоволений Трампом, хоча я особисто не вважаю, що все було так погано. Просто його особисті якості, зовнішні, манера розмовляти, не дуже висока компетентність і культура наводили не дуже хороші відчуття. Але такий президент із такими імпульсами таку країну як Україна міг би завести Бог знає куди. А Америку не можна було, бо інституції працюють. Інституції не дозволяли йому виходити за межі своїх повноважень», - міркує Зісельс.

А наша держава з великими потугами звільняється від відносин євразійського простору, від авторитарної імперії, каже він.

«Ми ще несемо з собою ту ментальність, ту ідентичність, де людина, яка при владі, означає більше, ніж закон. Це не західний підхід, це не європейські цінності. Європейські цінності – закон над будь-яким представником держави, навіть над президентом і прем’єр-міністром!», - робить висновок Зісельс.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Болтрик розповів, як спосіб життя скіфів вплинув на українську ідентичність.

Також Знай.ua повідомляв про те, що Україні варто повернутися до напрацювань проєкту Конституції 1993 року, якщо вона хоче стати сильною і демократичною державою.