Правозахисник, дисидент, виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України, співпрезидент Асоціації єврейських громадських організацій та общин України Йосип Зісельс у програмі Сергія Дойка «Особистість» розповів про те, як він ставиться до наклепів про себе у ЗМІ.

«Перша стаття проти мене була опублікована у 1976 році в «Радянській Буковині». З тих пір пройшло вже 45 років, і я маю імунітет на такі публікації. По-друге, брехня не повинна виводити з себе. Правда! Правда про ті закриті проблеми, які ти не хотів, щоб вони були оприлюднені – вона дуже сильно б’є по тобі. А брехня не б’є. Прізвище правильно написали? Все, цього досить. Все інше – це пасквіль», - каже він.

Кілька років тому Йосип Зісельс був членом конкурсної комісії, до повноваження якої входило висунення кандидатур на посаду директора Національного антикорупційного бюро України. Тож ведучий не міг не поцікавитись його думкою щодо недавнього затримання судді Чауса.

«Я вважаю, що завжди треба поступати по закону, якщо йдеться про якісь державні відносини. Людина має поступати за покликом свого сумління, це дуже важливо. Але якщо є відносини в цій галузі держави – тільки по закону. Це і є верховенство права, про яке так люблять говорити наші депутати, хоч вони порушують закони щодня і неодноразово. Закон є закон, все! Якщо влада селективно обирає, кого бити цим законом, а кого прощати – це не закон, це забаганки», - робить висновок Зісельс.

Як повідомляв Знай.ua, На думку політолога Максима Ялі, серія звільнень і призначень, яка нещодавно відбулася у силовому блоці - це правильне рішення.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що В СБУ офіційно відмовилися від "викрадення" екссудді Миколи Чауса, який переховувався в селі.