Чи відродиться в Україні високотехнологічна галузь? Чи може з'явитися в нашій країні своя Кремнієва долина? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає футуролог Олексій Толкачов.

«Можливість відродження українських високотехнологічних компаній не тільки існує – вона вже реалізується. В Україні багато таких компаній, які виробляють фантастично круті продукти, в тому числі такі, які йдуть на експорт. Проблема в тому, що всі наші високотехнологічні компанії зареєстровані за кордоном, хоча і працюють в Україні. Вони можуть бути зареєстровані в США, в офшорах, де завгодно», - каже футуролог.

Він додав, що така галузь не завжди буває у полі зору. Наприклад, зараз в нашій країні це не так.

«У них мало піару. Ми ще з радянських часів звикли, що є, наприклад, в Харкові величезний «Турбоатом», який займає цілий квартал. А зараз для таких справ не потрібен величезний завод, вистачає декількох приміщень. Але у нас відбувається відродження високих технологій, я його бачу. Є підприємства, які стануть інноваційними та поведуть за собою інші», - вважає Олексій Толкачов.

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт пояснив, чому погані новини поширюються швидше, ніж хороші.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Толкачова, Україні потрібне загальнонаціональне потрясіння, яке призведе до зміни суспільства.