Для чого президенту Росії Путіну було окуповувати кримський півострів, що належить Україні? На це питання відповів сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

На думку футуролога, Путін у всіх своїх діях переслідує одну ціль: «залишитися в підручниках історії Росії на століття. Бути великим правителем, який збирає споконвічно «російські території»... Тобто він вже насправді мислить за межами свого життя». Окрім цього, зазначає він, окупація кримського півострова – це плюс до рейтингу президента РФ.

Натомість експрезидент Порошенко, каже Толкачов, такими категоріями не мислив. У приклад масштабного дійства він наводить хіба повернення автокефалії української церкви з Томасом. З іншого боку, зазначає філософ, передвиборча компанія все девальвувала. «Тобто його зробили, по суті, з цивілізаційного досягнення інструментом передвиборчої кампанії одного конкретного політика. Тому Томос програв, що до нього примазався Порошенко», - пояснює експерт.

За словами Толкачова, українці стають жертвами своїх же надій: спершу Ющенко, потім Порошенко – вони їх не виправдали. Він пояснює, що кожне зачарування новим політичним лідером після очікувань змінювалося розчаруванням від зради.

А відтак футуролог висловлює надії на чинного президента Зеленського, на мислення в інших масштабах. «Хтось каже, що це нісенітниця, що не судилося... стати полководцем... Але, знаєте, я останнім часом спостерігав, що саме ті, від кого нічого взагалі не чекаєш, можуть дивувати», - констатує Толкачов.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів, як інформація впливає на людей.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов припустив, яким буде майбутнє України – війна чи процвітання.