Чи буде цієї осені введений новий локдаун? Ситуацію у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін коментує глава Національної медичної палати України, військовий епідеміолог Сергій Кравченко.

«Я думаю, що локдаун цієї осені буде. До цього є всі передумови. Потрібно враховувати, що вже з кінця липня ми відзначаємо динамічне зростання захворюваності. Судячи з усього, і серпень буде таким же. Буде експансивне зростання епідемії, яке пов'язане з внутрішньою та зовнішньою міграцією. Це наслідок літнього відпускного періоду, коли люди відпочивали й в самій Україні, і за її межами. При цьому зараз сезон відпусток ще не скінчився. Зростання захворюваності є першим фактором для прийняття рішення про введення локдауну. Він, своєю чергою, веде до зростання смертності – наступного фактора, який при цьому йде в рахунок. Тому локдаун, швидше за все, буде введений, і досить скоро», - вважає гість програми.

Він зазначає, що цей інструмент – по суті, єдиний, який є в розпорядженні української системи охорони здоров'я.

«Тільки введенням локдауну можна вплинути на інтенсивність поширення хвороб», - зазначає Сергій Кравченко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше головний санітарний лікар країни Ігор Кузін заявив, що вводити локдаун поки не планується, але загальнонаціональний карантин буде продовжений на невизначений термін.

Популярні новини зараз

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політолога Руслана Бізяєва, зараз незрозуміло, де в Україні брати гроші на новий локдаун.