«З проєктами у нас «ніфіга» не вийшло. Це, вибачте, вже не так питання прізвища чергового президента чи прем'єр-міністра. Це вже якийсь культурний код». Так керівник Strategic Group: Sofia, ексдиректор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв охарактеризував спроби послідовно розвивати вітчизняну економіку.

У новому випуску програми Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» він, зокрема, сказав: «Ми постійно не доводимо до розуму, не завершуємо, зупиняємося на півдорозі. І якщо ви думаєте, що це непомітно - це дуже помітно. Цим навіть можна користуватися. Якщо українці і справді так влаштовані, що вони готові визнати чужу силу авторитету, готові визнати чуже і привласнити його швидше, ніж взяти і зробити своє, якщо їх потрібно вчити уму-розуму, щоб вони щось довели до розуму, і для цього нам потрібні наглядові ради з іноземцями, якісь консультанти, якісь розумники, яких привести, і вони розкажуть – так цим можна користуватися!», - зазначає Єрмолаєв.

Це тонше відчувають на собі лірики, поети, художники і філософічна публіка, тому що вони більше думають про це, вони переживають це на рівні думки і шкіри, вказує він.

«Ми повертаємося до питання про новий глобалізм, ту нову глобальну епоху, яку ми виявили. За ці місяці минуло багато подій і створено багато приводів подумати, куди повертати самим. А світ якраз і буде ієрархіюватися на самостійних і на тих, хто буде вже вічно веденим і тієї самою глиною, гумусом для інших», - робить висновок філософ.

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв вважає, що Зараз ситуація підводить Європу до того, що потрібно визначатися з перспективами своїх економік.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Єрмолаєв заявив про колективний Захід, який залишився у минулому.