Політолог-міжнародник Максим Ялі у своєму блозі «Контрольний удар» проаналізував конкурентні переваги Путіна в гібридній війні з Україною і на міжнародній арені. На думку політолога, такою є його легітимність.

«На відміну від лідерів демократичних країн Заходу, Путін вже давно не обтяжений турботою і тривогами про те, як переобратися на новий президентський термін. Референдум про поправки до Конституції РФ влітку минулого року в принципі вирішив цю задачу офіційно і надовго», - каже Ялі.

На думку політолога, для Путіна абсолютно неважливо, що де-факто це була наруга над Основним Законом РФ з точки зору права і процедури, коли бюлетені роздавали всім підряд без документів, а голосувати можна було скільки завгодно раз. Точно таке, відзначає Ялі, ми бачили на Донбасі 11 травня 2014-го на «референдумі» про створення та автономію «ДНР» і «ЛНР» і в Криму місяцем раніше, при формальній легітимації анексії, яка за ним послідувала.

«Набагато важливішими є тут не формальні юридичні процедури, горезвісне міжнародне право, про яке сам так любить говорити Путін, але тільки тоді коли йому вигідно, а саме легітимність. Цей незрозумілий більшості громадян юридичний термін по суті означає, що політичного лідера чи партію і їх дії підтримує більшість населення», - розповів Ялі.

Він навів приклад, що саме з посиланням на вкрай низький рівень довіри і підтримки попереднього складу ВР і, відповідно, низьку легітимність, Конституційний суд України виніс рішення про правомірність рішення Зеленського оголосити дострокові вибори до Верховної Ради влітку 2019-го.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

«З цієї ж причини, незважаючи на масу порушень з точки зору і національного законодавства України, і міжнародного права, анексія Криму призвела до різкої підтримки рівня довіри Путіна, а його рейтинги досягли абсолютного піку за всі роки свого правління - горезвісні 86% «Кримнаш», - заявив Ялі.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Юрій Романенко розповідав про те, якою несподіванкою стали для західних еліт розпад СРСР і створення СНД.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами ветерана Донбасу Андрія Шараскіна, конфлікт України з Росією існував з самого початку історії СНД.