У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» кандидат політичних наук Олексій Якубін розповів, чи варто очікувати ескалації конфлікту з боку Росії в серпні.

«Мені здається, що це малоймовірно, тому що не зрозуміло, що Росія виграє від цього. Тим більше, що у Росії зараз є спроба вийти на контакт з США і цілком очевидно, що Росії не вигідно зараз провокувати моменти по ескалації конфлікту, які б це зірвали. Тому що однозначно, що адміністрації Байдена доведеться на це реагувати і просто заяв буде недостатньо», - підкреслив він.

Якубін сказав, що у Росії об'єктивно зараз немає інтересу в ескалації конфлікту з Україною. Існує такий стереотип, повідомив він, що для Росії серпень місяць завжди є досить складним, але на даний момент в Москві не готуються до відкритої ескалації. Навіть навчання Сі Бриз-2021 особливо не викликали активності у Росії, вважає він, крім інциденту з міноносцем «Дефендер».

«Росія зараз зайнята виборами в Держдуму, які, судячи з усього, легкими не будуть. У зовнішній політиці у Росії спостерігається ситуація розрядки, більш того вона хоче закінчити в серпні «Північний потік-2». Тому в такій ситуації Росії вигідно сидіти тихо», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кочевенко, що Росія завжди готується до якоїсь капості.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Чаплига заявляв, що в Україні відбувся розкол ідеологій.