Як можна оцінити виступ українських спортсменів на Олімпіаді? Свою думку у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює спортивний коментатор Валентин Щербачов.

«Я, на відміну від багатьох, вважаю, що українські спортсмени виступили в повну силу. Чогось особливого чекати від них було не варто. Я був проти прогнозу, згідно з яким, Україна повинна була завоювати вісім золотих медалей. Наша команда їхала дуже ущільненим складом – всього 157 спортсменів, а виступили 153. Добре, що ми виграли золоту медаль і опинилися на 44 місці – могли б опуститися нижче п'ятдесятого. Все-таки восьмий рік йде війна, а економічно ми далеко не найсильніша держава. А спорт неможливо витягнути з соціуму – він живе так само як і вся країна. Тому добре, що за кількістю медалей українська збірна показала дуже непоганий результат. І кожна медаль була вистраждана», - вважає коментатор.

Він зазначає, що в цей раз підготовка до Олімпіади зайняла не чотири, а п'ять років.

«Багато хто не витримали та зламалися. Подіяла і пандемія, і багато інших чинників. Була маса обставин, які перешкоджали нормальній підготовці до змагань. Так, є такі області, в яких у нас провали – наприклад, легка атлетика. Але багато наших молодих спортсменів показують, що у них є дуже хороші шанси», - каже Валентин Щербачов.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політик Артур Палатний заявив, що українські спортсмени на Олімпіаді врятували результат, який ледь не завалили чиновники.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що олімпійський призер Станіслав Горуна зажадав припинити цькування Ярослави Магучіх.