У програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» спортивний коментатор Валентин Щербачов прокоментував скандал зі спортсменкою Ярославою Магучіх і розповів, що це все означає.

Передусім Щербачов зазначає, що Ярославі Магучіх 19 років, а вона вже вийшла з перемогою з багатьох змагань, їй довелося пожертвувати всіма розвагами заради виступу на Олімпіаді і вона здобула єдину українську медаль у легкій атлетиці. «Ярослава тільки увірвалася в дорослий спорт, де від неї вимагають суперрезультатів. Звичайно, вона в ейфорії», - підкреслює він.

А відтак, каже гість програми, Магучіх доведеться ще зрозуміти, як працює дорослий спорт, відкинувши ейфорію від перемоги. «Не можна рубати з плеча», - каже спортивний коментатор.

За словами Щербачова, спортсменка, що стояла на п’єдесталі біля Магучіх, теж гідна перемоги. Він підкреслює, що спортсменів не можна звинувачувати в агресивній політиці РФ, яка шкодить усьому світу.

А відтак спортивний коментатор погоджується із тим, що сфери спорту і політики повинні існувати окремо. «До речі, у російських спортсменів немає права виступати під прапором з назвою своєї країни, а ось у Ярослави був український прапор», - зауважує він. На думку Щербачова, молодим спортсменам потрібно пояснювати нюанси, пов’язані з політикою, а їм самим залишається лише турбота про власні результати.

Популярні новини зараз

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Щербачов заявив, що потрібно завжди прагнути перемогти.

Також Знай.ua писав про те, що Щербачов оцінив виступ українських спортсменів на Олімпіаді.