Якій політиці має намір дотримуватися зараз в українському питанні Джо Байден? Свою думку у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політичний експерт Олександра Решмеділова.

«Байден явно не має наміру пірнати у вир українських проблем. Більш того, США зараз намагаються налагодити діалог з Росією. Я не знаю, чи буде це політика стримування, політика балансу, або щось ще. Але в будь-якому випадку, у відносинах з РФ надмірна близькість з Україною може тільки нашкодити інтересам США. Байден це прекрасно розуміє. Не випадково спочатку був анонс його зустрічі із Зеленським ще до Женеви, але вона не відбулася. Потім називалися інші терміни – але зараз Байден зустрівся вже і з Тихановською, а Зеленський все ще чекає своєї черги», - зазначає експерт.

На її думку, час цієї зустрічі навмисно призначили таким чином, щоб звести до мінімуму контакти української делегації з американськими конгресменами – вони всі будуть у відпустці.

«Єрмак і Кулеба прагнуть розширити контакти з американським істеблішментом, але час їм дістався найбільш непродуктивний. Українська делегація може зустрітися з Блінкеном, з лобістами, але навряд чи ці зустрічі принесуть користь. Ось і на Кримську платформу від США відправляється тільки міністр транспорту», - каже Олександра Решмеділова.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Володимир Воля заявив, що охолодження в українсько-американських відносинах очікувати не слід.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політолога Тараса Загороднього, зустріч Байдена з Тихановською показує ставлення США до України.