Кримська платформа пройде без світових лідерів. Причини такого розкладу назвав громадський діяч Олесь Доній у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

На думку гостя програми, проведення Кримської платформи важливе в будь-якому разі: будуть там світові лідери чи ні. «Так, на перший рік на Кримську платформу приїде навіть не другий ешелон, а, прямо скажемо, третій-четвертий. Ешелон аналітиків, політиків, але це питання вже буде обговорюватись», - пояснює він.

Тобто, каже Доній, спершу важливо хоч прикути увагу світового співтовариства до кримського питання, хай навіть обговорення відбудеться не з керівниками держав. Він додає, що саме проведення Кримської платформи вже сильно вдарить по інтересах РФ.

За словами громадського діяча, причина відсутності світових лідерів на Кримській платформі криється якраз-таки в Росії «Виявилося, що вплив Росії колосальний: економічний, гуманітарний, соціальний, який є, як айсберг під водою, він на більшість еліт європейських», - пояснює він.

Доній зазначає, що можна проаналізувати ситуацію кожної країни окремо, але всі вони мають з РФ великий товарообіг, не хочуть його втрачати, а також відчувають загрозу. Зокрема, каже він, так чи інакше не вдалося би вмовити Меркель особисто взяти участь у Кримській платформі.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Появи ж усіх світових лідерів, переконаний Доній, можна очікувати в майбутньому, зокрема, тоді, коли позиції РФ ослабнуть.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чи потрібні бази НАТО на території України.

Також Знай.ua писав про те, що Романченко розповів, хто фінансує Кримську платформу.