Чим обернеться для України початок широкомасштабних навчань РФ на 20 полігонах Південного округу, серед яких - окупований Кримський півострів, північна Осетія, Дагестан, Ставропілля та Кубань? На цю тему міркує політик, журналіст, поет і композитор Євген Рибчинський у своєму блозі «Ще не вмерла».

На думку ведучого, така підготовка РФ свідчить не просто про наміри розгорнути повномасштабну війну з Україною. «Тренуючи свій десант, вона відробляє варіанти для здійснення як у Туреччину, так, в принципі, і з кораблями НАТО, які можуть піти Україні на допомогу», - міркує він. Також Рибчинський не виключає можливості російської агресії в бік Азербайджану та Грузії, хоч це навряд і відбудеться.

Загалом політик так коментує цю підготовку десятків тисяч військовослужбовців: «Росія продовжує брязкати своїми бляшанками, грати перекачаними м’язами та лякати сусідів вибухами й пострілами».

Тим не менш, каже він, є один фактор, який повністю міняє ситуацію: «Як повідомив міністр інтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, Росія готується розмістити в окупованому Криму ядерну зброю». Але сам Рибчинський володіє інформацією про наявність ядерної бази в районі Феодосії у ВМФ Росії. З іншого боку, журналіст акцентує на певних технічних нюансах: боєголовки активовані чи ні, який їхній стан і на кого вони націлені.

Окрім цього, Рибчинський згадує заяву президента РФ у разі необхідності використати ядерну зброю у Причорноморському басейні. Це, на думку ведучого, повністю змінює сприйняття масштабних навчань.

Популярні новини зараз

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

У такому разі він вважає поїздку президента України на острів Зміїний абсолютно доречною. «Зеленський на Зміїному представив нових командувачів Повітряними Силами України та Десантнго-Штурмовими військами», - повідомляє Рибчинський. Політик зазначає, що це гідні військові, які пройшли не один бій за незалежність та цілісність України. Також він акцентує на тому, що острів Зміїний стане першим рубежем оборони України у разі атаки на морі і він зможе стримати агресора на доволі довгий час.

Як повідомляв Знай.ua, Рибчинський заявив, що побиття танцюриста Дорофєєвої відбулося за законами пропаганди.

Також Знай.ua писав про те, що Рибчинський розповів, як Московія вкрала в України правонаступництво на Київську Русь.