Коли Україні вдасться повернути окупований кримський півострів? На це питання відповів політичний експерт Валерій Клочок у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Передусім експерт зазначає, що Кримська платформа закінчиться виключно декларативним документом, який не поверне Крим Україні. «Винести якийсь максимум з хартії ми не можемо. Це документ, який нікого ні до чого не зобов’язує. Він закріпить позиції і наміри – все», - пояснює він. На думку Клочка, після Кримської платформи країни-підписанти лише продовжать ту саму зовнішню та внутрішню політику щодо тиску на РФ.

А відтак, каже він, повернути окупований кримський півострів зараз не вдасться. «Юрисдикція російська, процес дуже довготривалий буде, воно розтягнеться на десятки років. І треба чекати, як на мене, мінімум зміни влади. Не просто Путіна, а влади», - підкреслює гість програми.

Він акцентує на тому, що ця нова влада й мислити має інакше, а також додати певні зміни до Конституції РФ, які дали б можливість провести на території Криму референдум.

Як повідомляв Знай.ua, Клочок позитивно оцінив проведення Кримської платформи.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Клочок розповів, чи може відбутися зустріч Зеленського з Путіним.