У ситуації з «Північним потоком-2» позиція України нарешті стала жорсткою, але запізно. Таку думку висловив політолог Ігор Петренко у програмі Катерини Павлової «MY.UA».

Експерт акцентує на тому, що про «Північний потік-2» було відомо ще з 2012 року, але тоді Україна не зайняла жорстку позицію. У 2019 році, продовжує він, «Північний потік-2» був побудований вже на 60%, це більша частина. «Позиція України була дуже тиха і спокійна з цього приводу», - коментує Петренко.

Сьогодні, зазначає він, позиція України щодо «Північного потоку-2» дійсно стала жорсткішою, але момент вже втрачено. «І навряд чи ми зможемо зупинити добудову його... Але питання сертифікації і введення в комерційну експлуатацію залишається відкритим», - міркує гість програми.

Принагідно він згадує експрезидента Порошенка, який був переконаний у тому, що добудувати «Північний потік-2» не дозволять Сполучені Штати. Хоча Петренко зауважує що й Трамп свого часу не надто хотів вводити санкції, на цьому радше наполягли конгресмени. «Ось ми сподівалися виключно на американців, а в кінцевому підсумку, бачите, адміністрація змінилася і все», - підсумовує експерт.

Також він коментує й той факт, що канцлер Німеччини не буде присутня на Кримській платформі. На його думку, вся справа у бажанні не псувати відносини з Росією. «Хоча Німеччина буде присутня на Кримській платформі – я в цьому більш ніж упевнений – але на рівні не канцлера, а рангом трошки нижче», - додає Петренко.

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан заявив, що нам потрібне якесь диво, щоб «Північний потік-2» не запустити.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розповів, чого варто очікувати від візиту Меркель до Києва.