Наскільки зараз українська молодь політично активна? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політичний експерт Олександр Солонтай, ґрунтуючись на дослідженні Міжнародного республіканського інституту.

«35 відсотків молодих українців підписували електронні петиції, а 19 відсотків жертвували гроші на громадські справи. 15 відсотків з них брали участь в політичних протестах. В середньому чверть української молоді політично активна. Уже завтра ці молоді люди можуть опинитися на Майдані, на вулицях, на акціях, заблокувати університети, влаштувати масові ходи. Згадайте і студентську революцію, Помаранчеву, студентський Євромайдан. Тоді студенти постійно були у «двіжусі». Так ось, нинішня молодь за активністю нічим не поступається тодішній, а, швидше за все, перевершує її», - впевнений гість програми.

Він також зазначив одну надзвичайно важливу відмінність між молодим поколінням і його батьками.

«Нинішня молодь постійно має в руках засіб зв'язку між собою, і активно ним користується. Раніше готували листівки плакати, транспаранти, але тепер це все зайве. Зараз протест і навіть революція може відбуватися дуже швидко», - вважає Олександр Солонтай.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політик Микола Томенко передбачив Україні в цьому році «гарячу осінь».

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політолога Михайло Чаплиги, 2,7 мільярда доларів, які Україна отримала від МВФ, дозволять не допустити соціального вибуху цієї осені.