Політолог Руслан Бізяєв у своєму блозі «Історичні хроніки» розповів про передумови створення Союзу поляків і про його головну мету.

«Плануючи захоплення Чехословаччини, Гітлер розраховував знайти для цієї справи співучасників. Варіантів було не багато – Угорщина і Польща», - каже Бізяєв.

За словами політолога, варіанти були саме такі, оскільки в Словаччині проживало досить багато етнічних угорців, а Польща ще за підсумками Першої Світової Війни претендувала на Тешинську Сілезію.

«З 1932 по 1934 року Чехословаччина мінімум двічі пропонувала Польщі нормалізувати відносини, і кожен раз отримувала відмову. А після отримання інформації про підготовку радянсько-чехословацького договору про взаємодопомогу, який, до речі, Польщу не торкався від слова зовсім, 3 листопада 1935 року польські дипломати в Празі отримали завдання збирати античеські матеріали», - розповів Бізяєв.

Він зазначив, що, знаючи про приготування Німеччини до вирішення чехословацького питання, Польща дала своїм дипломатам у Празі завдання встановити контакти з судетськими німцями і активізувати діяльність польської меншини в Чехословаччині.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Показати ще

«26 березня 1938 Тешині був створений Союз поляків, метою якого було домогтися для поляків такого ж положення в Чехословаччині, як і для німців», - додав Бізяєв.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Бізяєв розповів про підписання Пакту Молотова-Ріббентропа і відношенні між СРСР і Польщею.

Нагадаємо, для Знай.ua Харебін заявив, що Путін у своїй статті оперує категоріями XVII століття.