Фінансист Сергій Фурса у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розповів, як повинна проходити тарифна політика. На думку експерта, зниження ціни на електроенергію – це популізм.

«За наші гроші можна знизити нам тарифи, тому мова йде про ціну на електроенергію для населення, яку знизили з 1,68 до 1,44 грн: це для тих споживачів, які споживають менше ніж 250 кв. Це зниження дійсно відбудеться – це дуже погане популістське рішення», - зазначив Фурса.

За словами експерта, будь-який популізм є негативним, тому що і зараз тарифи для населення нижче собівартості і будь-якого ринкового рівня. Як зазначив фінансист, за будь-яке зниження тарифів завжди хтось платить.

«Платимо ми всі з вами, тому що це все робиться за рахунок держкомпаній. Тарифи здорової людини: тарифи ринкові, всі отримують однакову ціну, високу і вище, ніж ми звикли, але для тих, для кого це боляче, вони отримують субсидії. В результаті держава адресно допомагає бідним людям і не допомагає багатим», - сказав Фурса.

На думку експерта, субсидії не повинні нараховуватися багатим людям, тому що таким чином бідні платять за багатих.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фурса сказав, що у Китаю за плечима тридцять років економічного зростання.

Також Знай.ua публікував заяву Фурси: Заможні верстви населення не повинні отримувати від держави пільгову ціну на електроенергію.