Чи слід українцям зробити для себе висновки з тих подій, які зараз відбуваються в Афганістані? І якщо так, то які? Свою думку з цього приводу у програмі «Романенко. Бесіди» висловлює журналіст і аналітик Бачо Корчілава.

«Якщо Росія запропонує США і Європі торги з українського питання, то тільки від нас залежить, чи допустять вони взагалі таку думку. Афганістан – не модель України, але він приклад того, до чого призводить втома від країни у світі. Не можна отримувати величезні гроші, брати на себе зобов'язання і нічого не робити. Звичайно, в Україні все буде виглядати по-іншому, але в основі лежить один і той же принцип. Однак людині властиво не вірити, що з нею може статися щось погане. Багато років тому я говорив українським колегам, що у них можуть виникнути територіальні проблеми з Росією. Вони відповідали: Україна – не Грузія. Так, це різні країни, у них різний масштаб, різні можливості. Але принцип тут один і той же», - вважає гість програми.

На його думку, звертати увагу тут слід саме на загальні принципи.

«Афганістан показує, що буває з країною, яка всім набридла. Українцям варто задуматися над цим», - каже Бачо Корчілава.

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей аналітик припустив, що прихід талібів до влади в Афганістані зміцнить позиції Росії в Центральній Азії.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку лідера київського Нацкорпусу Сергія Тамаріна, ісламізація буде поширюватися з Афганістану в сусідні країни.