Журналістка Любов Завальнюк розповіла у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» про новий тарифний план «Нафтогазу» і пояснила, в чому його особливості та як буде розраховуватися ціна на газ для споживачів.

«Зараз «Нафтогаз» працює за тарифним планом «Комфортний сезон». Для побутових споживачів, тобто нас з вами, такий план діє з 9 серпня. Особливостями тарифу є необхідність платити за газ рівномірними частинами щомісяця», - розповіла Завальнюк.

За її словами, ціна на газ в тарифному плані «Комфортний сезон» зафіксована на рівні чинного річного тарифу - 7,96 грн/кубометр з ПДВ без вартості розподілу.

«Загальна сума до оплати в новому тарифному плані визначається при підключенні клієнта - відповідно до обсягу газу, який жителі конкретного домогосподарства в середньому споживають протягом опалювального сезону (в період з жовтня і до кінця квітня). Протягом семи місяців клієнт платить рівномірними частинами, а саме - 1/7 від вартості зарезервованого обсягу газу», - говорить Завальнюк.

Вона зазначила, що необхідний обсяг газу в опалювальний сезон розраховується з урахуванням історичних даних про використання газу конкретним клієнтом і відповідно до його типом споживання, серед яких тип «приготування їжі» (50 - 200 кубів газу на місяць), тип «приготування їжі і підігрів води» (150 - 500 кубометрів газу на місяць), тип «опалення» (800 - 20 тис. кубів газу на місяць).

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

«Щомісячну оплату за газ потрібно зробити не пізніше 15 числа. Тарифний план «Комфортний сезон» діє протягом опалювального сезону - сім повних місяців: з 1 жовтня і до 30 квітня», - додала журналістка.

За словами Завальнюк, перехід на нову тарифну пропозицію можливий за умови відсутності заборгованості у клієнта, і в будь-який період клієнт за бажанням може змінити тарифний план «Комфортний сезон», вибравши іншу доступну пропозицію від «Нафтогазу України».

Як повідомляв Знай.ua, українцям пропонують самим накопичити пенсію: як це буде працювати.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що влада націлилася на таємні доходи українців: не зміг пояснити — плати податок.