Як йде в Україні реформа освіти? Свою думку про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює ректор Національного університету біоресурсів і природокористування Станіслав Ніколаєнко.

«Це не реформа освіти, реформа – це зовсім інше. Я вважаю, що сьогодні потрібно припинити будь-яку балаканину про реформи. Потрібно одне: чітко і якісно виконувати закон. Є більш важливі фактори, ніж реформа: наявність команди, бажання працювати, ліквідація всіх наявних недоліків. Про це свідчить досвід чотирьохсот провідних компаній світу. А у нас такі реформи, що до цього часу не перемогли ні корупцію, ні головотество», - говорить учений.

На його думку, в ході реформ першорядне значення надають зовсім не тим факторам, яким слід.

«Зараз вводять іспит зі знання державної мови для чиновників. Звичайно, я за те, щоб чиновники добре розмовляли українською, але головне, що потрібно від них – це професіоналізм. Та й на моральні якості варто звертати увагу. Можна досконало володіти українською мовою та бути повним мерзотником. А в окопах на Донбасі україномовний і російськомовний їдять з одного казанка», - нагадує Станіслав Ніколаєнко.

Як повідомляє Знай.ua, у Верховній Раді висунули ініціативу реорганізації роботи ректорів вишів.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Також Знай.ua повідомляє, що політолог Михайло Чаплига заявив про деградацію української освітньої системи.