Яких наслідків для української економіки слід чекати від законопроєкту 5600? Свій прогноз у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» дає економічний експерт Юрій Гаврилечко.

«Законопроєкт 5600 став першим проєктом, проти якого дружно виступили і олігархи, і ФОПи. Зокрема, він передбачає стягування податку з умовно можливого доходу. Наприклад, передбачається, що якщо у тебе є земля, то ти міг би вести на ній господарство та отримувати з нього дохід – навіть якщо насправді це не так. А з цього доходу потрібно платити податок, яким збираються обкласти всіх, у кого є більш ніж половина гектара землі. Тому закон змусить власників землі продавати її. При цьому гроші стягують незалежно від того, рілля це чи пасовище. Отже, через деякий час в Україні не стане великої рогатої худоби – випасати її буде невигідно і ніде. Далі, як тільки не буде лугів, зникне бджільництво. Звичайно, деяка частина бджіл годується з соняшнику, але от лихо – його обробляють отрутохімікатами», - зазначає гість програми.

При цьому, нагадує він, зараз Україна є одним з лідерів з постачання меду в Європу.

«Крім того, законопроєкт позбавляє ФОПів четвертої групи можливості виробляти м'ясо, птицю та яйця. Домашні господарства будуть знищені, і тут залишаться тільки монополісти. Правда, їм цей законопроєкт теж не дуже вигідний – адже птицю відгодовують в основному кукурудзою, а на неї податки теж виростуть», - каже Юрій Гаврилечко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Руслан Бортник заявляв, що цей законопроєкт небезпечний для олігархів, але не завдає їм критичної шкоди.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політичного експерта Миколи Спиридонова, законопроєкт 5600 спрямований в першу чергу проти пересічних українців.