Які можливості були втрачені Україною за тридцять років її незалежності? Про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» міркує економіст Олександр Савченко.

«У 1990 році в Гарварді за моєї участі був розроблений план економічних реформ для України. Над ним працювали молоді інтелектуали, готові скласти нову українську еліту. Але еліта в країні сформувалася зовсім інша. Того ж Кравчука оточували старі партапаратники, комсомольці разом з бандитами та російська агентура. Той, хто відмовлявся з ними співпрацювати, просто позбавлявся доступу до президента. А ця еліта заволоділа величезною власністю. Їй просто подарували заводи та банки. Так що на практиці шансів на якісь реформи не було», - вважає експерт.

За його словами, така система зберігалася і надалі.

«В Україні є держава де-юре, а є держава де-факто – олігархат. У кожного олігарха є свої міністри, депутати, судді, мери. Це сила номер один. Сила номер два – корупціонери. Вони є скрізь, і на національному рівні, і на місцевому. Сила номер три – Росія і її агентура. Сила номер чотири – «колективний Захід». А український народ – це тільки сила номер п'ять», - каже Олександр Савченко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політичний аналітик Олександр Кочетков пояснив різницю між великими бізнесменами та олігархами.

Популярні новини зараз

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політтехнолога Віталія Кулика, олігархічна система відторгає тих, хто прагне її зруйнувати.