У компанії розповіли, що такі пристрої зменшують кількість аварій на обладнанні та можуть самостійно відновлювати роботу ліній у разі дрібних пошкоджень. Це значно підвищить надійність електропостачання всім мешканцям Київщини. У компанії стверджують, завдяки впровадженню у 2021 році стимулюючих інвестиції RAB-тарифів, інвестиційну програму в розвиток інфраструктури мереж вдалося збільшити вдвічі.

Як зазначили в ДТЕК Київські регіональні електромережі, роботи з оновлення електроінфраструктури Київської області проводяться у межах проєкту «Велике оновлення мереж», мета якого модернізувати лінії та підстанції Київщини відповідно до потреб її мешканців.

У межах цього проєкту до кінця поточного року компанія встановить 160 реклоузерів, що майже у 5 разів більше ніж у 2020 році. Реклоузери зможуть самостійно відновлювати електропостачання клієнтам компанії в разі аварійних відключень захисної автоматики. Часто лінії електропередач відключаються через торкання гілок дерев до проводів, попадання блискавки, коротке замикання та інші фактори, які не порушують цілісність мережі та не виводять із ладу енергетичне обладнання. Для усунення таких аварійних відключень ДТЕК Київські регіональні електромережі направляє ремонтні бригади, які оглядають лінію та вмикають живлення. Поки фахівці їдуть на місце аварії, домогосподарства можуть певний час перебувати без світла. Реклоузери спроможні впоратися з таким самим завданням за лічені хвилини. Якщо аварія серйозніша, пристрій надішле диспетчеру координати пошкодженої ділянки лінії або обладнання.

В компанії додали, що окрім перемикання пошкоджених ділянок ліній електропередач реклоузери постійно передають важливі данні щодо стану роботи мережі диспетчерам. Це дозволяє запобігати серйозним аваріям та планово направляти бригади ДТЕК Київські регіональні електромережі для проведення необхідного ремонту.

На закупівлю такого сучасного обладнання ДТЕК Київські регіональні електромережі спрямував 63 млн грн. В компанії обіцяють, що загалом у 2021-2025 роках буде встановлено 445 таких реклоузерів по усій області.

Популярні новини зараз

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Також у поточному році в ДТЕК Київські регіональні електромережі планується запуск підстанцій 110/35/10 кВ «Козин» та 110/10 «Гостомель». Загальна вартість проєктів складе 220 млн грн. У компанії переконані, що після введення підстанцій в експлуатацію надійніше електропостачання отримають мешканці двох енергодефіцитних енерговузлів області — Ірпінського та Обухівського.