Експерт з питань оборони і безпеки Олег Старіков у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що ситуація в Афганістані це урок для всього світу.

«Весь світ повинен засвоїти, по-перше, чи варто вкладати такі ресурси в країну, при цьому через певний час отримати таке фіаско. І друге – необхідно вибирати, чи нав'язувати демократію в те суспільство, яке цю демократію не сприймає в принципі», - каже експерт.

Також він розповів, що відбувається в Афганістані з військової точки зору.

«Відразу у мене виникло питання – чому за три дні обрушилася вся військова машина, яка була побудована Сполученими Штатами Америки в Республіці Афганістан? Тобто вони вклали туди величезну купу грошей... Вони будували військову інфраструктуру і конкретно їхні збройні сили, вони навчали офіцерів, солдатів, сержантів, напхали туди величезну кількість озброєнь...», - сказав Старіков.

Як відомо, вся американська техніка на території Афганістану дісталася «Талібану». За його словами, тепер у талібів літальних апаратів більше, ніж є в української армії.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

«Я роблю висновок, що, вочевидь, Сполучені Штати Америки готували армію Афганістану не до тієї війні», - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Корчілава розповів, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.

Також Знай.uа писав, що Дзівідзінський розповів, чи може в Україні повторитися афганський сценарій.