У новому випуску програми «Головне» на каналі «my.ua» глава союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів про зниження тарифів на електроенергію.

«Ринку електроенергії як такого в Україні немає, а є псевдо-ринок, який регулюють ручним способом державні служби. Зниження тарифів на електроенергію було досягнуто за рахунок того, що частину зобов'язань поклали на операторів систем розподілу електроенергії - обленерго. Частина грошей, які вони повинні були отримати в тарифі зі споживача на капітальні ремонти, а це близько 30 копійок з однієї гривні, вони ці гроші тепер не отримають», - повідомив він.

Попенко сказав, що гроші для капітальних ремонтів енергомереж тепер виступлять компенсатором різниці зниження тарифів, тобто якась частина грошей забереться в олігархів за рахунок розподілу по обленерго і буде віддана малозабезпеченим верствам населення. У категорію до 250 кВт на місяць потрапляє більше 50% населення, вважає він, так ось ці люди отримають менший тариф.

«Але якщо ми з вами повернемося до цифр грудня місяця минулого року, коли ми всі платили до 90 копійок при споживанні до 100 кВт на місяць, а при споживанні понад 100 кВт на місяць платили 1 грн. 68 коп., то ні про яке зниження не йдеться. А в будь-якому випадку за фактом ми платили до 1 січня менше, ніж будемо платити зараз. Я впевнений, що в будь-якому випадку в наступному році ми змушені будемо підіймати вартість електроенергії. Тому що триматися тривалий період за те, щоб не проводити капітальні ремонти електромереж, не проводячи реформ всієї енергетики, ми не зможемо», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенко, що подорожчання електроенергії торкнеться більшості верств населення України.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Фурса розповідав, якою має бути тарифна політика.