Дипломат, колишній посол України в Австрії Олександр Щерба у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, які почуття він переживає у річницю 30-річчя держави, та як змінилась українська дипломатична служба за чверть сторіччя його роботи.

«Радість і розуміння, що все ж таки при всіх негараздах Україна вийшла на правильний шлях. Я дуже щасливий, що цей шлях, у тому числі, і мій особистий. Я пов’язав своє життя з державою, яка виникла 30 років тому. Це Бог мене направив. Хоча є і розчарування, звичайно», - каже він.

Він відзначив суттєві зміни в системі Міністерства закордонних справ, яка забезпечує представництво України на міжнародній арені.

«Мій шлях у дипломатію розпочався після співбесіди в тодішнього міністра МВС Бориса Тарасюка в листопаді 1994 року. Але потім зламав ногу, тому фізично я працюю з березня 1995-го. Я одружився і став дипломатом одночасно. Якщо дивитися на фінансові й технічні можливості, то такого розмаїття, як зараз, на моїй пам’яті ніколи не було. Це краще за всі ті роки, які я був у дипломатії. І зарплати хороші, і фінансування культурної дипломатії почалося. Інтелектуальний потенціал, мені здається, теж у нас кращий, ніж було 10, 15, 20 років тому. Чи достатньо у нас ідей, талантів для того, щоб переконати світ – ми бачимо, що іноді недостатньо», - міркує дипломат.

Він також зазначив, що дуже стримано ставиться до порівнянь справжнього фронту й дипломатичного. «Звичайно, працювати дипломатом в Австрії і сидіти в окопі на Донбасі – це зовсім різні речі. Все, що дипломатія може зробити – це рівнятися на цих людей, не забувати і намагатися бути достойними цих людей, які зараз боронять Україну», - робить висновок Щерба.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Для ФОП вступили у дію нові правила

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Знай.ua повідомляв розповідь юриста Віктора Шишкіна про те, Чому Сталін розігнав польську компартію разом із Комінтерном.

Знай.ua також повідомляв, що Лутковська розповіла про крах державності в Україні: «Це відверте порушення Конституції».