Тотальний цинічний занепад в архітектурі, інфраструктурі та недбальство до пам’яток. Так охарактеризувала Київ президент Фонду гуманітарного розвитку України Наталія Заболотна в інтерв’ю виданню Kyiv.Press, яка розкритикувала ставлення влади до культурного спадку столиці та України загалом.

«Важко дивитися, як країна втрачає своє обличчя. Як німцям Париж здали без єдиного вистрілу, щоб зберегти історико-культурну спадщину. А ми без бою віддаємо Київ іншому богу: жадібності», - заявила Заболотна.

Вона нагадала, що Наполеон подарував Парижу власний палац з імперськими колекціями, який став Лувром – музеєм, котрий кожного року відвідують мільйони туристів. За її словами, президент Франції не переживає, що Лувр – дотаційний, адже завдяки туризму – готелям, ресторанам, магазинам, кав’ярням, послуги яких активно використовують мандрівники – наповнюється державний бюджет Франції. Тому, зазначила експертка, Лувр вважається обличчям країни, про нього дбають, і президент країни особисто призначає його директора, як і директорів інших знакових музеїв Франції.

«В Україні все віддається на розкрадання. Дуже засмучують вулиці Києва. Коли з’явився карієс на Хрещатику, то очевидно, що він у чиїхось головах. Такого брудного міста, тотального цинічного занепаду в архітектурі, інфраструктурі, недбальстві до пам’яток, як нині, я не пам’ятаю», - каже Заболотна.

Експертка наголосила, що ця деструкція відбувається протягом останніх 15 років, а також, що їй смішно спостерігати за тими забудовами, які здійснюють в столиці: французькі, британські, варшавські квартали, житлові комплекси названі на честь американських міст. Заболотна зауважила, що закономірно розвиваються колоніальні бажання українців, які прагнуть до американської мрії.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

«А де ж наша — українська мрія? Півтори тисячі років тому збудували Софію Київську і Києво-Печерську Лавру. Але з новітніми технологіями ніхто не перевершив цих перлин архітектури. Та й амбіцій таких жоден з президентів не мав. Нині час симулякрів-одноденок – в думках і в діях», - вважає Заболотна.

Як повідомляв Знай.ua, Габібуллаєва заявила, що хаотичні забудови – одна з гострих проблем Києва.

Також Знай.uа повідомляв, що Рейтерович розповів, яке майбутнє у нових політиків.