Політолог-міжнародник Володимир Воля в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай 24" розповів, чому президент Естонії Керсті Кальюлайд закликала не інвестувати в Україну.

Володимир Воля зазначив, що Керсті Кальюлайд закликала не інвестувати в Україну, оскільки в країні є проблеми з судовою реформою.

"Порекомендувала не вкладати інвестиції в Україну, тому що є чимало прикладів, негативного досвіду європейських, і в тому числі естонських, інвесторів в Україні. Тому, природно, інвестори звернулися в судові органи, вони там не знайшли справедливого ​​захисту своїх інтересів. І зрозуміло, про що повинна говорити тоді президент Естонії, якщо естонські бізнесмени обпеклися", - сказав Володимир Воля.

За його словами, тема судової реформи в Україні не нова, і неодноразово США заявляли про те, що потрібна реформа для успішного економічного розвитку.

"Американці говорили про те, що для успішності економічного розвитку України потрібна така система судова, щоб будь-хто, хто туди прийде, громадяни України, або це іноземні інвестори — вони могли розуміти, що вони можуть розраховувати на справедливе рішення суду щодо захисту їх інтересів. Поки цього немає — зрозуміло, що ніхто не буде рекомендувати своєму бізнесу йти в нашу країну", - додав Воля.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк пояснив, що податкова політика влади відлякує інвестиції.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Фурса розповів про співвідношення зростання доходів і інфляції в Україні.