У чому головна проблема України на світовій арені? Свою думку з цього питання у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика» висловлює дипломат, багаторічний український посол в Австрії Олександр Щерба.

«Ми прагнемо, щоб світ полюбив Україну перш ніж її полюблять самі українці. Так, ми проводимо інформаційно-роз'яснювальну роботу, розповідаємо про українські реформи, про успіхи нашої країни. А потім в Європу приїжджає пересічний українець, питаєш, як у нього справи – і виявляється, що все гірше і гірше. Тоді вся інформаційна політика летить в тартарари. Найголовніше – що говорять про Україну українці, а вони найчастіше говорять про неї погано. Ось над чим потрібно працювати – підіймати настрій в країні. Тим більше що підстави для цього є. Я, наприклад, повернувся сюди після шести років в Австрії – і мене тут багато речей відверто радують», - каже гість програми.

За його спостереженнями, за останні роки українське суспільство стало набагато більш цивілізованим.

«Насправді в Україні все не так уже й погано, і їй є чим пишатися. У деяких відносинах вона більш розвинена, ніж та ж Австрія. Наприклад, системи Google Pay та Apple Pay тут повсюдно поширені, в цій сфері ми обганяємо Європу», - говорить Олександр Щерба.

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт розповів про небезпеку, яку несуть всьому світу великодержавні амбіції Росії.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Щерби, Україна змогла вийти на правильний шлях розвитку.