У своєму блозі «Підсумки тижня» політолог Руслан Бортник прокоментував парад, який проходив у Києві на День Незалежності України, назвавши його найдорожчим за всю історію країни.

Він зазначив, що буквально рік тому президент обіцяв не проводити паради, називаючи це ледь не совковою традицією, і нагадав, що у минулому році до Дня Незалежності було проведено урочистий концерт. Але цьогоріч президент все-таки повернувся до практики проведення військового параду.

«Парад, напевно, найдорожчий і наймасштабніший за всі роки незалежності. По-своєму гарний, який дозволив подивитися якийсь парадний стан нашої армії і викликав суспільну увагу. Це найдорожчий парад в історії України – 5,5% млрд грн було витрачено на підготовку заходів до Дня Незалежності, з яких 270 млн витрачено безпосередньо на парад», - розповів Бортник.

Політолог заявив, що він є прихильником парадів і вважає, що в країні, в якій на армію витрачають 10 млрд доларів – більше 6% ВВП України, і за яку платить кожен український громадянин через податки і військовий збір, армія повинна іноді себе показувати.

«Все-таки мені здається, в тій ситуації, коли у нас половина суспільства – це бідні люди, коли серйозно стоїть проблема тарифів і фінансування соціальних статей, коли досі шахтарі і багато державних підприємств не можуть отримати зарплату, проводити такі паради – трошки перебір. Треба було все ж скромніше», - вважає Бортник.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, чи посипалася президентська вертикаль влади.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.