Політолог Віталій Кулик в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай24" розповів, чи буде обговорюватись Мінський формат під час візиту президента України Володимира Зеленського у Сполучені Штати Америки.

“Вашингтон буде намагатися зберігати статус-кво, поки не вирішить основні свої гарячі питання. Афганістан і Близький Схід, Сирія. Це два ключових питання. Плюс ковідні, їхні китайсько-американські відносини. От, 4-5 основних питань. Україна там не є основним, гарячим питанням, яке варто зрушувати з місця”, - сказав Віталій Кулик.

Він зазначив, що під час візиту Володимира Зеленського у США з нього спитають, як він бачить відновлення перемовного процесу у Мінську.

“Які сценарії розвитку переговорів у форматі Нормандії, і що являє собою план “Б” від Зеленського… Спитають, що буде відбуватися з політичною частиною (Мінських угод, - ред.). Як на мене, Зеленський має тримати лінію оборони. І не поступатися, не піддаватися на тиск Вашингтона. Зокрема, у питанні того, що спочатку безпека, а потім політичний кейс. Без припинення вогню, без верифікованого припинення карантинного періоду в місяць хоча б — не можна говорити про будь-які зрушення в політичному кейсі”, - сказав Кулик.

За його словами, поки цього не відбудеться, не може йти мови про вибори, формулу Штайнмаєра, відкриття нових КПВВ, чи амністію.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Багінський зазначив, що крім Вашингтона Зеленський відвідає Каліфорнію.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Тягнибок заявив, що при бажанні США можуть приборкати Росію.